Golven slaan stuk op het IJsselmeer in Flevoland.
Volledig scherm
Golven slaan stuk op het IJsselmeer in Flevoland. © Getty Images/iStockphoto

Ciara is overgewaaid, maar de windstoten blijven: KNMI geeft code geel voor Flevoland en Drenthe

Mensen die hoopten dat het waaiweer na storm Ciara voorbij zou zijn, komen ook dinsdag bedrogen uit. In de ochtend geeft het KNMI code geel af voor de kustprovincies en het noordoosten. Het instituut verwacht windstoten tot 100 kilometer per uur.

In de kustprovincies en in het noordoosten van het land komen zware windstoten van 75-90 km/uur, aan zee mogelijk van 90-100 km/uur voor. De zware windstoten houden nog de gehele dag aan, al zullen deze zich later vandaag gaan beperken tot een smalle kuststrook. 

Pas woensdagochtend verdwijnen de zware windstoten, verwacht het KNMI.

Maandag ook stormschade

Ook maandagavond viel er veel plekken nog stormschade te betreuren. Een windhoos heeft voor flinke schade gezorgd op vakantiepark Reestervallei aan de Veldhuisweg in IJhorst. Op het resort van Europarcs is een groot aantal bomen omgewaaid. Een aantal chalets raakte beschadigd.

De storm Ciara trok zondag over het land en heeft her en der veel schade aangericht. Bomen waaiden om en belandden op wegen en auto’s. Ook sommige woningen raakten beschadigd. Gedupeerden maken de schade op en staan voor de vraag of ze die vergoed krijgen. Hoe zit het eigenlijk met die schade? We zetten de zaken op een rijtje met behulp van de verzekeraars.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Flevoland