Volledig scherm
In het weekeinde van 28, 29 en 30 juni maakten zeven Colombianen op het festival Defcon.1 in Biddinghuizen in totaal 122 telefoontoestellen buit. De politie is nu op zoek naar de eigenaren. © Michel van Bergen

Colombiaanse bende sloeg toe bij Defqon.1: politie zoekt nog eigenaren van 75 telefoons

Een Colombiaanse bende heeft op geraffineerde wijze 122 mobiele telefoons weten te roven van bezoekers van het dancefestival Defqon.1, dat begin juni in Biddinghuizen gehouden werd. De zeven leden van de bende zijn aangehouden en inmiddels is ongeveer de helft van de telefoons geretourneerd naar de eigenaren. Voor 75 stuks heeft zich tot op heden echter niemand gemeld.

De politie gaat er van uit dat de benadeelden geen aangifte hebben gedaan omdat ze niet op de hoogte zijn van de aanhouding van de dieven en het terugvinden van hun buit. Mensen die tijdens het festival hun telefoon zijn kwijtgeraakt kunnen contact opnemen met de politie. Het is daarbij wel zaak om enige technische gegevens van het toestel voorhanden te hebben.

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.

Flevoland