Volledig scherm
PREMIUM
Lelystad Airport met de verkeerstoren in aanbouw. In 2020 gaat Lelystad Airport (hoogstwaarschijnlijk) open voor vakantievluchten binnen Europa. © Foto Freddy Schinkel

Commissie-mer: ‘Meer metingen vliegtuiggeluid nodig’

Om zeker te weten of de geluidsberekeningen in het milieueffectrapport van Lelystad Airport overeenkomen met de werkelijkheid, moeten er na de opening van het vakantievliegveld meer metingen worden verricht. Dat zegt de Commissie-mer in een reactie op de kritiek van de regiegroep Belevingsvlucht.

Die stelde maandag in een advies aan minister Cora van Nieuwenhuizen te twijfelen aan de juistheid van de vliegveld-mer. Vluchten vanaf Lelystad Airport veroorzaken namelijk meer herrie dan in het officiële milieurapport staat vermeld, zo blijkt uit geluidsmetingen tijdens de belevingsvlucht op 30 mei. ,,Wij begrijpen dat dit vragen oproept”, zegt secretaris Sjoerd Harkema van de Commissie-mer. ,,Maar wil je een uitspraak doen over wat deze verschillen betekenen voor het milieueffectrapport van vliegveld Lelystad, dan zijn meer geluidsmetingen noodzakelijk. Dat hebben wij in ons advies bij de Lelystad Airport-mer ook aangegeven.”

Flevoland

poll

Edelherten verhuizen?? Schiet ze gewoon af!

  • Eens! (34%)
  • Oneens! (66%)
2580 stemmen