Containerbrand bij pand van botenbouwer Urk

videoAan de Griend op Urk heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een felle brand gewoed bij het pand van een bouwer van woonarken. Niemand raakte daarbij gewond. De brand is mogelijk aangestoken.

Het vuur brak rond middernacht uit in een grote afvalcontainer, vlak naast het pand van ABC Arkenbouw. Al snel kwamen de vlammen boven de container uit waardoor de naastgelegen opgeslagen pakketten isolatiemateriaal en de gevel van het gebouw ook begonnen te branden. De brandweer liet onder meer een hoogwerker uit Lelystad komen om te voorkomen dat de brand het gebouw in zou gaan.

Schade

Dat laatste wist de brandweer te voorkomen. Desondanks ontstond er wat rook- en waterschade in het bedrijfspand. ,,Maar het valt donders mee'', zegt directeur Willem Visser. 
De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling boven industrieterrein Zwolsche Hoek. De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie heeft vermoedens van brandstichting. Dit zal uit nader onderzoek door de recherche definitief moeten blijken. ABC-directeur Visser vermoedt dat het vuur een gevolg is van baldadigheid. ,,Dat zit er dik in, ik zou het anders niet weten.''

Volledig scherm
© GinoPress

Flevoland