De Amerikaanse datagigant Meta, moederbedrijf van Instagram, Whatsapp en Facebook, heeft plannen om een enorm datacentrum te bouwen bij Zeewolde.
Volledig scherm
PREMIUM
De Amerikaanse datagigant Meta, moederbedrijf van Instagram, Whatsapp en Facebook, heeft plannen om een enorm datacentrum te bouwen bij Zeewolde. © Meta

Datagigant Meta levert 20 jaar gratis (rest)warmte aan woningen als het mag bouwen bij Zeewolde

Het Amerikaanse Meta, moederbedrijf van Instagram, Whatsapp en Facebook, stelt de komende 20 jaar gratis restwarmte beschikbaar als het bij Zeewolde het grootste datacentrum van Europa mag bouwen.  Dit staat in een vrijgegeven samenvatting van de afspraken tussen de datagigant, de gemeente Zeewolde en de provincie Flevoland.

15 reacties

 • B Zieleman

  5 maanden geleden
  Ze bieden gratis restwarmte aan voor 20 jaar. Restwarmte is verbruikt water, hè?! Wie krijgen die gratis restwarmte dan? Het zullen je buren maar zijn die niks(?) hoeven te betalen en jij betaald wél de hoofdprijs! Of steekt de gemeente dat in eigen zak? Echt, gemeente Zeewolde, vooral VVD Zeewolde en de linkse meelopers: jullie zijn niét goed bezig!
 • Veronica Beljon-Rijnja

  5 maanden geleden
  Wat hypocriet die reacties. In Groningen staat een enorm datacenter van Google, nooit iemand over gehoord.
 • roel Pan

  5 maanden geleden
  @ E. Hamstra: helemaal mee eens. Een majeur project als deze met een grote impact op zoveel fronten kun je niet laten beslissen door - met alle respect - een gemeenteraad van een polderdorp. Ze worden in het pak genaaid.
 • Berjan Visch

  5 maanden geleden
  Farcebook.... Meteen deleten. Vraag mij altijd af wat de gemiddelde wethouder in het vooruitzicht is gesteld door zulke bedrijven. Waarom zou je hier in #!*@naam voor stemmen?
 • Nico Van der Vegt

  5 maanden geleden
  Frankrijk kiest voor kernenergie in z`n energiemix. Frankrijk heeft ook veel meer ruimte. Daar passen dit soort megalomane E-slurpers misschien beter. Of beter gezegd; 'minder slecht'. Maar, uiteindelijk zullen we zelf moeten gaan nadenk of we al die vakantiekiekjes van het soort; 'Jantje voor de tent', 'Jantje in de tent', en 'Jantje achter de tent', en al die streams en noem maar op, allemaal tot in lengte van jaren willen bewaren. Want dat is uiteindelijk wel de oorzaak van het probleem.

Flevoland