Noa Montalvo van Ling op bezoek bij minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Noa Montalvo van Ling op bezoek bij minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs. © Eigen foto

De eindexamens komen eraan, maar deze scholieren uit Flevoland hadden dat willen tegenhouden

Het coronavirus zette vorig jaar nog een dikke streep door de centrale eindexamens, maar dit jaar zijn de volle gymzalen en de stress ‘gewoon’ weer terug. Dit tot teleurstelling van de Flevolandse scholieren Dilay (19), Pieter-Hein (18) en Noa (17). Zij begonnen een petitie om de eindexamens te schrappen, schreven brieven naar politiek Den Haag en gingen in gesprek met minister Slob. Tevergeefs. De examens gaan door. ,,Ik heb het een plekje kunnen geven.”

2 reacties

  • Henk Roelofs

    1 jaar geleden
    Eindexamens zijn ervoor om te bewijzen dat de leerling een bepaald kennis-niveau heeft bereikt. Indien door- welke omstandigheid dan ook - dit kennisniveau niet gehaald wordt, kan het niet zo zijn dat de examenstof wordt aangepast aan de student. Een examen dient een garantie te zijn dat de student zich een bepaald kennisniveau heeft eigengemaakt.
  • A.D. van de Wateringen

    1 jaar geleden
    Ik vind het te gek voor woorden dat kinderen examen moeten doen terwijl ze hun examen stof niet hebben gekregen ze lopen anderhalf jaar achter .Terwijl vorig jaar het er anders uit zag kregen ze gewoon hun diploma Nu moeten deze kinderen die anderhalf jaar achterlopen wel examen doen ik wens hun veel sterkte. Een bezorgde oma.

Flevoland