De voorkeurslocatie van de superkazerne: naast de N301, vlakbij de brug naar Nijkerk.
Volledig scherm
PREMIUM
De voorkeurslocatie van de superkazerne: naast de N301, vlakbij de brug naar Nijkerk. © Ruben Schipper Fotografie

Defensie heeft nóg een plek in Zeewolde in beeld voor superkazerne, naast Dronten en ‘Gelderse gemeente’

Naast het Horsterwold in Zeewolde is er nóg een locatie in deze gemeente in beeld voor een superkazerne. Daarnaast heeft Defensie Dronten in het vizier en een gemeente in Gelderland, die staatssecretaris Christophe van der Maat niet wil noemen. Het aantal mensen dat op de kazerne komt te werken, is nog niet bekend. ,,Maar het is substantieel.’’

6 reacties

 • Stella ten Cate

  2 maanden geleden
  Voor diegenen die zich zorgen maken over een bom op een kazerne: in oorlogstijd zijn er héél veel andere doelen die eerst aangepakt worden. Wat weet u bijvoorbeeld van.......energiecentrales, dijken, grote stations, overheidsgebouwen, datacenters, stadions. Ga je lekker druk maken over een kazerne waar in oorlogstijd nauwelijks mensen zitten
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ W.J.C. Herder,volgens mijn gegevens is de hele voormalige W.G. F. Kazerne in gebruik. Er zijn zelfs twee panden bijgebouwd. De huidige gebruikers hebben geïnvesteerd in de oude kazerne en laten zich terecht niet zomaar verjagen van hun huidige locatie.
 • W.J.C. Herder

  2 maanden geleden
  Ik heb dit al eerder gezegd, maar neem gewoon de voormalige WGF kazerne in Harderwijk weer in gebruik. De gebouwen staan er voor een groot deel al en zijn in goede staat, de schietbaan ligt ernaast, oefenterrein Beekhuizerzand ligt ernaast, er zijn uitbreidingsmogelijkheden en je zit pal naast de A-28. Er dient alleen een nieuwe en goede locatie gevonden te worden voor het Bouw en Infrapark waar zij ook over alle faciliteiten kunnen beschikken die ze nodig hebben.
 • H. Meestens

  2 maanden geleden
  Om defensieve redenen is de keus voor een Gelderse gemeente te prefereren! Een grote kazerne in de polder is voor de vijand een te gemakkelijk doelwit. Vernietig de bruggen. Bombardeer het aquaduct, val de dijken aan en de polders zitten in grote problemen. Denk zoals je vijand denkt leerden ze mij vroeger op oefeningen.
 • M. Hunneman

  2 maanden geleden
  Helemaal verkeerd. Luchthaven Lelystad, daar moet je zijn.