De mishandeling vond plaats op de Moerasandijviestraat in Emmeloord.
Volledig scherm
De mishandeling vond plaats op de Moerasandijviestraat in Emmeloord. © Foto Freddy Schinkel

DENK stelt Kamervragen over mishandeling meisje met hoofddoek in Emmeloord

DENK heeft Kamervragen gesteld over de mishandeling van een 14-jarig meisje uit Emmeloord, dat twee weken geleden weigerde haar hoofddoek af te doen en vervolgens door twee oudere jongens van haar fiets werd geduwd. Daarna werd ze geslagen en geschopt. 

Kamerlid Farid Azarkan wil van de minister van Justitie en Veiligheid weten of hij van het voorval in Emmeloord heeft gehoord. Ook vraagt hij van de minister bevestiging van de berichtgeving in de media dat ze werd mishandeld omdat ze haar hoofddoek niet wilde afdoen. 

Contact

Tevens wil Azarkan weten of de minister contact heeft opgenomen met het meisje. Als het antwoord op deze vraag nee luidt, wil het Kamerlid weten waarom niet. Ook vindt  de politicus dat de minister de pijlen op de daders moet richten. ,,Op welke manier kunt u bevorderen dat de twee daders zo snel mogelijk aangehouden worden?"

Moslimhaat

Ook vraagt DENK de minister of er sprake is van een stijging van het aantal incidenten die te maken hebben met moslimhaat. Tot slot vraagt Azarkan: wat doet de regering op dit moment specifiek om de moslimhaat te bestrijden en welke resultaten zijn tot op heden geboekt?

Flevoland