Volledig scherm
Talma Haven, Urk. © Google Streetview

Derde locatie voor Talma op Urk

Urk krijgt er ruim zestig zorgappartementen bij. Zorgcentrum Talma koopt grond van de gemeente voor een derde locatie is het vissersdorp. Later dit jaar worden de huizen gesloopt die nu staan op het perceel aan de Oslolaan.

De stichting heeft nu twee vestigingen op Urk:  Talma Haven aan de  Ankerplaats en Het Dok aan de Vlechtttuinen. Daar komt nu dus een derde locatie bij aan de Oslolaan, nabij het oude dorp. Talma wil daar een woonzorgcomplex bouwen met 64 levensloopbestendige appartementen met twee of drie kamers. In het gebouw komen ook gemeenschappelijke huiskamers, ruimte voor dagbesteding en drie ruimtes voor bedrijven die met zorg van doen hebben. Ook een wijkcentrum wordt ondergebracht in het gebouw.

Talma Urk zet woensdag haar handtekening onder een koopovereenkomst met de gemeente. Een jaar geleden zat het zorgcentrum al om de tafel voor een derde locatie in het dorp. Daarvoor moest het bestemmingsplan worden gewijzigd. Dat is inmiddels gebeurd. Dit jaar staat sloop op tafel. De nieuwbouw begint als een Omgevingsvergunning is verleend, die zit nog in de pijplijn.

De woningen die nog op de beoogde locatie staan, gaan tegen de vlakte. De plannen van Talma sluiten aan bij die van een nabijgelegen supermarkt. De nieuwe laad- en losplaats die de Jumbo wil, kan er nu ook van komen.

Flevoland