Medewerkers van de dierenambulance helpen samen met een brandweerman een gewonde zwaan. Die laatste behoort wel tot de cruciale beroepen, de dierenambulance niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van de dierenambulance helpen samen met een brandweerman een gewonde zwaan. Die laatste behoort wel tot de cruciale beroepen, de dierenambulance niet. © AS Media

Dierenorganisaties vrezen voor lockdown: ‘Bang dat gewonde dieren op straat blijven liggen’

Dierenorganisaties maken zich grote zorgen over het gedrag van mensen die de coronamaatregelen niet al te serieus nemen. Ze vrezen dat er daardoor een lockdown komt, waardoor dierenartsen en medewerkers van de dierenambulance hun werk niet meer kunnen doen. Zij staan namelijk niet op de lijst van cruciale beroepen. 

Het afgelopen weekend bleek wederom dat Nederlanders massaal erop uittrokken. Stranden en natuurgebieden waren zo druk dat de autoriteiten opriepen om niet te komen. ,,Er zijn op dit moment een heleboel mensen die zich niet aan de regels houden. Daardoor is er de kans dat er toch een lockdown komt. En dan hebben we een probleem”, vertelt Susan van der Waal van Dierennoodhulp Flevoland. 

Flevoland