Volledig scherm
MC Zuiderzee in Lelystad © Mischa Massink

Doorstart IJsselmeerziekenhuizen definitief

Het Ziekenhuis St Jans neemt definitief de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Dronten over. Dit hebben de curatoren zojuist bekend gemaakt.

Vandaag is met Ziekenhuis St Jansdal op hoofdlijnen overeenstemming daarover bereikt, waardoor een doorstart plaats zal vinden. Ziekenhuis St Jansdal zal in ieder geval de poliklinische zorg in Lelystad en Dronten continueren. Verder zullen een spoedpoli, diagnostiek, (poliklinische operatiekamers en) dagbehandelingen, onderdeel uitmaken van de nieuwe opzet van het ziekenhuis. In de komende periode komt meer duidelijkheid over de exacte omvang van de gecontinueerde zorg en het aantal werknemers dat een nieuwe arbeidsovereenkomst krijgt aangeboden.

Onderhandelingen over Noordoostpolder en op Urk

De curatoren zijn nog in onderhandeling met Stichting Antonius Zorggroep over een Voortzetting van de zorg in de Noordoostpolder en op Urk. Het is de verwachting dat begin volgende week meer nieuws over de voortgang kan worden gemeld.

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.

Flevoland