Volledig scherm
Een auto met daarin drie personen kwam gisteravond in het water terecht. © GinoPress B.V.

Drankrijder eindigt in sloot bij Marknesse

Een auto met drie personen is zondagavond in de sloot terecht gekomen na een scherpe bocht op de Voorsterweg tussen Marknesse en Vollenhove. De bestuurder was onder invloed. 

Het ongeluk gebeurde even na 21.00 uur bij de toe- en uitrit naar het Waterloopbos, vlakbij de Repelweg. Na de melding rukten politie, ambulance, brandweerduikers en een boot uit. 

Nat pak

Bij aankomst bleken de inzittenden met elkaars hulp al op de kant te zijn geklommen. Zij waren niet gewond, maar hadden alleen een nat pak. De auto werd door een berger uit de sloot getakeld en afgevoerd. 

Blaastest

De man achter het stuur was onder invloed van alcohol. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en heeft daar een uitgebreide blaastest moeten doen. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. 

  1. Titelverdediger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding
    PREMIUM

    Titelverde­di­ger Popkema legt het tijdens Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord af tegen Erik Bolding

    Op de Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord is titelhouder en medeorganisator Tjeerd Popkema dit keer ‘slechts’ zesde geworden. De Urker heeft daar alleen vanuit sportief oogpunt wat moeite mee. ,,Ik baal van die ritmestoringen onderweg, maar ik heb wel mijn eigen tijd verbeterd. En voor de status van de Fish Potato is het prachtig dat een snelle atleet als Erik Bolding de winnaar is.’’

Flevoland