Drie gewonden bij crash Zeewolde

Video & UPDATE IIEen ongeval heeft vanavond tegen kwart voor zeven tot een ravage geleid op de Gooiseweg bij Zeewolde. Meerdere voertuigen waren betrokken bij het ongeval, waarbij drie gewonden zijn gevallen. De brandweer moest een inzittende die bekneld was geraakt bevrijden door de wagen open te knippen.

Een mobiel medisch team werd aanvankelijk met de Lifeliner opgeroepen om bijstand te verlenen. Een arts was echter snel per auto ter plekke zodat de helikopter niet hoefde te landen. Ook meerdere ambulances kwamen aanrijden. Eén gewonde is met de arts van het medische team naar het ziekenhuis gebracht en ook de twee andere gewonden zijn daar later naartoe gebracht. 

Twee auto's en een bestelbus waren betrokken bij het ongeval, in de buurt van het tankstation bij de Ganzenweg. 

De provinciale weg is tot kwart voor tien afgesloten geweest in de richting Zeewolde (vanuit Lelystad). De politie laat onderzoek uitvoeren naar de toedracht door het team VOA (Verkeers Ongevallen Analyse). Het verkeer werd omgeleid, waardoor een file ontstond.  Inmiddels is de situatie weer normaal.

Volledig scherm
Zwaar ongeval bij Zeewolde. © Damian Ruitinga/News United
 1. Patiëntenstop reumapoli Emmeloord wordt opgeheven
  PREMIUM

  Patiënten­stop reumapoli Emmeloord wordt opgeheven

  Reumapatiënten kunnen vanaf 1 maart weer terecht in de Emmeloordse polikliniek van het Antonius Ziekenhuis. Door een nieuwe samenwerking met de maatschap Fryske Reumatologen kan de patiëntenstop die sinds vorig jaar zomer gold voor reumatologie in alle vestigingen van Antonius worden opgeheven. Verwacht wordt dat de wachttijd hierdoor binnen afzienbare tijd weer kan zijn teruggebracht onder de norm van vier weken, zo heeft het ziekenhuis bekendgemaakt.
 2. Strijdlustig Museum Nagele blijft hopen op erkenning
  PREMIUM

  Strijdlus­tig Museum Nagele blijft hopen op erkenning

  Vanuit de hele wereld komen architectuurstudenten, onderzoekers en ‘gewone’ belangstellenden naar Nagele om daar te zien hoe in de jaren 50 is geprobeerd de ‘maakbare samenleving’ te vertalen in de opzet van een compleet dorp. Museum Nagele houdt al twintig jaar die bijzondere geschiedenis met succes levendig. Maar tot frustratie van het museumbestuur is de erkenning daarvoor in de eigen gemeente ver te zoeken. „Eigenlijk willen ze het liefst dat we onszelf opheffen en de spullen verhuizen naar Schokland.”
 1. Hulp voor 167 gezinnen in gevaar; stichting Emmeloord staat met rug tegen de muur
  PREMIUM
  Video

  Hulp voor 167 gezinnen in gevaar; stichting Emmeloord staat met rug tegen de muur

  Het zijn onzekere tijden voor stichting ‘Samen zijn we er voor elkaar’ uit Emmeloord. De groep vrijwilligers voorziet 167 gezinnen en alleenstaanden van voedsel, omdat zij om verschillende redenen niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Dit werk wordt al bijna drie jaar vanuit het huis van de voorzitter gedaan, maar van de gemeente Noordoostpolder en woningcorporatie Mercatus moet dat binnenkort afgelopen zijn. Een nieuwe locatie vinden blijkt echter zeer moeilijk en de tijd begint te dringen. Als er geen nieuw pand gevonden wordt, lijkt het einde verhaal voor de stichting en staat de voorzitter mogelijk op straat. ,,Ik heb geen tranen meer over.”

Flevoland