- Er werden onder andere zes ramen vernield.
Volledig scherm
- Er werden onder andere zes ramen vernield. © GinoPress B.V.

Drie jonge Urkers aangehouden voor vernielingen gemeentehuis op Urk

De politie heeft drie mannen van 17, 18 en en 21 jaar oud opgepakt. Ze worden verdacht van het vernielen van het gemeentehuis aan de Singel op Urk.

Een groep jongeren zou op 15 februari voor duizenden euro's aan schade aan het gebouw hebben veroorzaakt. Ze hebben onder andere de ruiten vernield en bloembakken leeg getrokken. Hierbij gebruikten ze zwaar vuurwerk en ze schoten met wapens in de lucht. 

De recherche is een onderzoek begonnen. Daarbij kwamen ze de drie Urkers op het spoor. Zij worden verdacht van het schieten. Bij huiszoekingen zijn vuurwapens gevonden. Het drietal is inmiddels weer op vrije voeten, maar hebben wel regels opgelegd gekregen, zoals een avondklok en een contactverbod. 

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Flevoland