Drontenaar Joop zat eersterangs bij Ajax: een droom die uitkwam.
Volledig scherm
Drontenaar Joop zat eersterangs bij Ajax: een droom die uitkwam. © Coloriet

Drontenaar Joop (85) ziet dorpsgenoot Hakim eindelijk live schitteren

Aan de spelers van Ajax is het ongetwijfeld voorbij gegaan, maar achter een van beide goals beleefde een Drontenaar Joop (85) zaterdag in de Amsterdam Arena de dag van zijn leven. Dankzij zijn vaste verzorger Ina Boerkamp, die zijn hartenwens indiende bij de Ajax Foundation. 

“Mijn collega’s en ik weten dat meneer enorm fan is van Ajax. Hij heeft namelijk altijd een sjaal van de voetbalclub aan zijn bedhek geknoopt”, zegt Ina Boerkamp, verpleegster in woonzorgcentrum De Regenboog in Dronten. Iedere keer wanneer zij Joop in en uit bed helpen, zien zij de sjaal.

Zo kijkt Joop normaal gesproken zijn wedstrijden.
Volledig scherm
Zo kijkt Joop normaal gesproken zijn wedstrijden. © Coloriet

“Mijn vraag aan de Ajax Foundation was of onze bewoner een wedstrijd mee mocht maken in de Arena. Ik had nooit verwacht dat er een reactie zou komen op deze wens, maar dat gebeurde wel.” Het werd een dag die  Joop (Coloriet wil in verband met privacy geen achternaam geven) nooit meer zal vergeten. ,,Ik weet niet wat ik zeggen moet, maar wat was het geweldig. Onze Ajax fan heeft een grote glimlach en sprankelende ogen”, aldus Boerkamp. Ajax won de wedstrijd met 4-1 van SC Heerenveen. Joop had daarbij speciale aandacht voor Hakim Ziyech, de in Dronten geboren middenvelder. 

Na de wedstrijd gingen de anderen naar voren richting het veld. Dus Ina reed de bewoner ook dichterbij. Ze bleven langer, want de spelers kwamen vlakbij een ereronde maken. Ina en Joop gaan nu samen een fotoboek maken om alle belevenissen vast te leggen. ,,Om nooit te vergeten.’’

Flevoland