Volledig scherm
PREMIUM
Karin Hofstede van Stichting Wereldlichtjesdag bij het eerste deel van het monument op begraafplaats de Wissel in Dronten.Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © 120618 © Foto Freddy Schinkel

Dronter monument voor overleden kind bijna klaar

De contouren zijn al zichtbaar, maar over een paar maanden is het monument voor het overleden kind in Dronten pas echt af. In de zomer komt de nog ontbrekende granieten zuil naar de begraafplaats waarmee iedereen op zijn eigen manier een overleden kind kan gedenken.

Het monument wordt bij Wereldlichtjesdag, de tweede zondag in december, in gebruik genomen. Karin Hofstede, voorzitter van de gelijknamige stichting in Dronten, is blij dat het bijna zover is. Als uitvaartverzorger weet ze maar al te goed hoe groot de behoefte is aan zo'n monument. ,,Pas nog was ik bij iemand die jaren geleden een kind heeft verloren, in een tijd dat het normaal gevonden werd dat je een kind dat bij de geboorte overleed niet te zien kreeg. Er is geen graf, mensen weten in zo'n geval niet waar het kind gebleven is.  Ook deze mensen hebben behoefte aan een plek waar ze kun overleden kind kunnen gedenken.''

 1. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:
 2. Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Jansklooster
  PREMIUM
  video

  Na 34 jaar krijgt Evert van Benthem toch zijn plein in Sint Janskloos­ter

  Ruim dertig jaar na zijn twee zeges in de Friesche Elfstedentocht is de kans groot dat Evert van Benthem dan toch een eigen plein krijgt in Sint Jansklooster. Met het verbeteren van het plein voor het dorpshuis, waar de marathonschaatser in 1985 en 1986 werd gehuldigd, vroeg de Stentor zich af waarom de beroemdste inwoner van Sint Jansklooster – sinds 2000 woonachtig in Canada – nog niet is geëerd in zijn voormalige woonplaats.

Flevoland