Volledig scherm
Zeesla, vers aangespoeld en stinkend opgedroogd. © WACONimages, Ronald den Dekker

Dronter scholieren bedenken oplossing voedselprobleem en winnen trip naar VS

Vier leerlingen van het Almere College hebben met hun profielwerkstuk over zeesla als oplossing voor het wereldvoedselprobleem een reis naar Iowa in de Verenigde Staten gewonnen.

Marloes Ruiter, Dennis Vlegels, Esmée Kranenburg en Maxime Brandenburg onderzochten hoe zeesla een oplossing kan zijn op de vraag hoe we onze wereld kunnen voeden. Met dit profielwerkstuk deden ze ook mee aan het Wageningen Borlaug Youth Institute, een scholierenproject van de Wageningen Universiteit.

Experiment

Marloes, Dennis, Esmée en Maxime hebben een experiment opgezet op school om zelf zeesla te kweken, onder verschillende omstandigheden. Afgelopen vrijdag was de bijeenkomst voor alle deelnemers van de wedstrijd. Na een advies aan de jury werden ze door diezelfde jury én andere deelnemers ondervraagd.

Ontmoeting met experts

Unaniem besloot de jury dat de ‘vier van wier’, zoals het kwartet scholieren zich gaandeweg het project is gaan noemen, de tickets kregen om in oktober naar Iowa te vliegen. Daar zullen zij samen met ongeveer 200 jongeren vanuit de VS en andere landen deelnemen aan het Global Youth Institute. Daar ontmoeten zij experts en gaan ze met anderen in gesprek om het wereldvoedselprobleem onder de loep te nemen, van elkaar te leren, ideeën te delen en elkaar te inspireren voor een betere wereld. 

Flevoland