Caroline van der Plas en haar plannen voor de Oostvaardersplassen.
Volledig scherm
PREMIUM
Caroline van der Plas en haar plannen voor de Oostvaardersplassen. © ANP/Freddy Schinkel

Duizenden woningen in de Oostvaardersplassen? Plan BoerBurgerBeweging roept veel reacties op

POLLHet plan van de BoerBurgerBeweging om duizenden woningen te bouwen in de Oostvaardersplassen roept veel reacties op. Van bestuurders is er veel kritiek. ‘Onzinnig’, vindt gedeputeerde Harold Hofstra van Flevoland. Bijval is er ook: ‘Goed plan! Oostvaardersplassen heeft niets met natuur te maken, maar alles met show’.

26 reacties

 • henk hartog

  1 jaar geleden
  Gerrit vd weerd heeft gelijk. EN ook gauw die geldverslindende Lelystad airport gauw opdoeken.. Kun je ook huurwoningen daar plaatsen.. Ook de oostvaarders plassen voor de helft opsplitsen om een woonwijk met 140.000 woningen te plaatsen. Jouw zoon / dochter wachten al jaren en jaren op een Huurwoning. Goed plan, dus snel beginnen. De woningnood is erg hoog, gaat niet goed in Nederland, dus actie Denhaag! EN stop met die Huisjesmelkers die alles opkopen, en hoog gaan verhuren aan jouw kind!
 • E.P. Zuidam

  1 jaar geleden
  Als boeren van hun land gejaagd kunnen worden, kan dat evengoed met het sterfhuis van de OVP. Grote grazers daar weg voordat ze bij een volgende strenge winter weer omvallen van de honger, natuurgebied kleiner maken, en zo huizenbouw én natuurgebied ( weliswaar in afgeslankte vorm) combineren. Precies zo als de BBB het wil! Als een boer net zó met zijn vee omgaat als in de OVP, krijgt hij terecht straf, maar daar is het natuurbeheer.. Ik noem het liever dierenkwelling..
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  Woningbouw op dit kadaverpark lijkt mij een goede oplossing voor twintigjaar experimenteren met dieren.
 • HAM Boelens

  1 jaar geleden
  Zo’n politicus hebben we nou nodig. Verstandige denker. Goed wat woningen op de Oostvaardersplassen die helemaal is uitgeleefd door veel te veel dieren. En bovenop de woningen zonnepanelen. 3 in één klap. Mevrouw van der Plas mag blijven!!
 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  In Nederland hebben we geen natuur. We hebben wel door mensen gecreëerde landschapsparken. Heide is ontstaan door houtkap en roofbouw uit het verleden de bossen zijn aangelegd als productiebos (om de schrale heide weer in iets productiefs op te zetten). Zelfs alle wild (damherten, edelherten, wilde zwijnen, moeflons) zijn door mensen uitgezet voor de jacht. Waarom kunnen we dan een mislukt natuurproject als de Oostvaardersplassen niet omzetten in iets nuttigs? Mijn steun heeft het!