Lelystad heeft al een elektrische bus, de provincie Flevoland hoopt dat ook de waterstofbus daar binnen een paar jaar verschijnt.
Volledig scherm
Lelystad heeft al een elektrische bus, de provincie Flevoland hoopt dat ook de waterstofbus daar binnen een paar jaar verschijnt. © Foto Freddy Schinkel

Eerste waterstofbus in Flevoland gaat begin 2021 rijden

De provincie Flevoland gaat een waterstofbus laten rijden tussen Emmeloord en Groningen. Een eerste stap op weg naar duurzaam reizen met het openbaar vervoer. De tweejarige proef begint in januari 2021. 

 1. Spoeddebat over omstreden CDA-raadslid wakkert onrust in Dronten aan: ‘Ik begrijp niet waarom u aanblijft’

  Spoeddebat over omstreden CDA-raads­lid wakkert onrust in Dronten aan: ‘Ik begrijp niet waarom u aanblijft’

  Het spoeddebat over het in opspraak geraakte CDA-raadslid Brenda Berghorst heeft de onrust binnen de Dronter politiek alleen maar groter gemaakt. Berghorst, die illegaal arbeidsmigranten huisvestte, gaf donderdagavond een verklaring die door meerdere partijen niet werden gepikt. ,,Ik geloof er geen barst van‘’, zei Suzanne Stoop (PvdA). Ondanks de zware kritiek stapt het CDA-raadslid niet op.
 2. We moeten massaal ons blote lijf laten zien in de strijd voor body positivity
  Jouw mening

  We moeten massaal ons blote lijf laten zien in de strijd voor body positivity

  Dieetgoeroe Sonja Bakker is te mager en daar heeft iedereen een mening over. Tegelijkertijd deelt Miljuschka Witzenhausen regelmatig foto's van haar welgevormde ontblote lichaam op Instagram. En je kan het al wel raden, ook daar wil iedereen iets van vinden. Zowel positief als negatief. De presentatrice staat bekend om haar strijd voor body positivity, want in een wereld voor gepolijste plaatjes en hyperstrakke lijven wil zij strijden voor een realistischer beeld. Het is volgens haar tijd voor een tegengeluid. In een nieuwe documentaire gaat ze het gesprek aan over het ideale lichaam. Moeten we nu met zijn allen massaal ons ‘realistische’ blote lijf laten zien?

Flevoland