Volledig scherm
Bij aankomst van de brandweer kwamen de vlammen al ver boven de schutting uit. De brand ontstond bij een woning aan de Botterstraat. © Gino Press

En dat is vier... Opnieuw schuurbrandje in Emmeloord

Alsof de duvel ermee speelt. Vanavond is opnieuw een schuurtje in Emmeloord in vlammen opgegaan. Ditmaal aan de Botterstraat. Het is de vierde in korte tijd. Hoewel het vuur vrij snel onder controle was, rijst de vraagt of er een brandstichter actief is.

,,Het is niet aan mij om te bepalen of het opmerkelijk is,'' zegt woordvoerder Geertjan Veenstra van de Veiligheidsregio Flevoland. ,,Maar opvallend is het wel. Of het brandstichting betreft, is echter aan de politie om vast te stellen.''

Twee brandweerposten rukten uit richting de Botterstraat, in de Botenbuurt; de teams van Marknesse en Emmeloord. De eerste nam een hoogwerker mee, maar die kon vrij snel weer huiswaarts, omdat de brandweer van Marknesse het vuur al meester was, zegt Veenstra. ,,Het was een kleine brand,'' weet hij.

Bult rommel

Omstanders melden dat het vuur ontstond in een bult rommel, in de buurt van het schuurtje. Bij aankomst van de hulpdiensten kwamen de vlammen al ver boven de schutting uit. 

Eerder vandaag brandde een schuurtje met een rieten dak af aan de Bossulaan in Emmeloord. Het ging om dezelfde berging die drie weken geleden ook al tot twee keer toe vlam vlatte.

Politiewoordvoerder Bernhard Jens van de Politie Midden-Nederland liet vandaag weten dat het sterk lijkt op brandstichting. Daarbij is het vooral van belang om zoveel mogelijk sporen veilig te stellen. Er is vooralsnog niemand aangehouden.

Flevoland