De GGD Flevoland in Lelystad
Volledig scherm
De GGD Flevoland in Lelystad © Google Streetview

Enquête GGD Flevoland: 14 procent had of heeft vermoeden van coronavirus

Van de bijna 18.000 inwoners van Flevoland die een vragenlijst van de GGD over het coronavirus hebben ingevuld denkt veertien procent het coronavirus te hebben of te hebben gehad.

Vijf procent van de mensen die de enquête hebben ingevuld geeft aan te denken op dit moment het coronavirus te hebben, terwijl negen procent denkt of weet het gehad te hebben en is inmiddels hersteld. Van de mensen die hebben meegedaan heeft ongeveer de helft (47 procent) helemaal geen klachten, 52 procent heeft milde klachten en geen koorts en één procent heeft koorts. 40 procent van de deelnemers verwacht dit jaar het virus zelf te krijgen.

Verbeterpunten

Met het uitgevoerde onderzoek, dat geen representatieve afspiegeling is van de bevolking van Flevoland, wil de GGD vooral een beter zicht krijgen op de effectiviteit van de informatievoorziening en eventuele verbeterpunten.

De meeste mensen geven aan de berichtgeving over het algemeen duidelijk te vinden. De meerderheid (86%) krijgt via televisie informatie over corona. Een nieuwswebsite (61%) en de website van het RIVM (53%) zijn andere bronnen om informatie te krijgen. Een op de vijf mensen wil graag meer informatie en dan met name over het aantal besmettingen en het aantal genezen mensen.

Flevoland