Volledig scherm
De Oorlogsgravenstichting verzamelt verhalen van 50.000 Nederlandse oorlogsgraven in de hele wereld. © ANP

Erespeld voor onderhoud oorlogsgraven in de Noordoostpolder

Bij zijn afscheid van de gemeente Noordoostpolder heeft Tjerk van der Wal de gouden erespeld gekregen van de Oorlogsgravenstichting.

Van der Wal was 28 jaar consul van de stichting die in elke gemeente met een geallieerd oorlogsgraf een vertegenwoordiger heeft. In de Noordoostpolder liggen vier geallieerde slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog begraven. 

Vrijwel elke gemeente heeft een oorlogsgraf. In Nederland helpen 355 consuls bij onderhoud en beheer daarvan. Meestal gaat het om mensen die in dienst zijn van een gemeente die ze ook officieel benoemt.

De waarnemend directeur van de Oorlogsgravenstichting, Roel Broer, kwam vandaag naar Emmeloord voor de erespeld. De stichting wil herinnering aan oorlogsslachtoffers levend houden door de verhalen te vertellen van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven in de hele wereld.

 1. VVD'er Schopman schaamt zich voor zijn IQ-tweet: ‘Dit is een erg pijnlijke rollercoaster’

  VVD'er Schopman schaamt zich voor zijn IQ-tweet: ‘Dit is een erg pijnlijke rollercoas­ter’

  Voormalig VVD-raadslid in Lelystad Bart Schopman heeft spijt van de tweet over Forum voor Democratie en PVV die hij zondag plaatste. Schopman twitterde dat potentiële stemmers van de PVV en FvD een laag IQ hebben en dat leidde tot een breuk tussen hem en de liberale partij. Schopman gaat zelfstandig verder als raadslid. ,,De afgelopen dagen waren een pijnlijke rollercoaster. Ik schaam me voor die tweet.’’
 2. Horizon helpt ondernemers Flevoland grenzen te verleggen
  PREMIUM

  Horizon helpt onderne­mers Flevoland grenzen te verleggen

  Ondernemers in Flevoland kunnen de komende tijd een bezoek verwachten van een ‘groeimakelaar’, die komt vragen welke problemen ze ondervinden en waar ze behoefte aan hebben. Het is een initiatief van de nieuwe regionale ontwikkelingsmaatschappij Horizon, dat werk wil maken van de groei van bedrijvigheid in Flevoland. Samen met andere nieuwe initiatieven moet dat leiden tot meer welvaart en meer banen in Nederlands jongste provincie.

Flevoland