Bas Metzemaekers, activist tegen het beleid in de Oostvaardersplassen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bas Metzemaekers, activist tegen het beleid in de Oostvaardersplassen. © Phaedra Werkhoven / Freddy Schinkel

Facebook-bericht komt dierenactivist Bas duur te staan: ‘Een schande!’

videoDierenactivist Bas Metzemaekers uit Aalsmeer stond vandaag voor de politierechter in Lelystad wegens smaad tegen ecoloog Frans Vera, de geestelijk vader van de Oostvaardersplassen. Tijdens de zitting liepen de emoties hoog op.

2 reacties

 • mannita sierink

  1 jaar geleden
  beste e goedhart,u haalt mij de woorden uit de mond!!!deze twee,,heren,,horen niet op het pluche maar in de bak! dat ze er nog steeds zijn getuigt niet van de eer aan jezelf houden!dus rest ons een dingals uw mijn land ons lief is# klaar met rutte!!!!!!! een handtekening,als iedereen dat doet zijn wij hopelijk gauw van die altijd maar lachende teflonrutte met zijn pinokkioneus!!
 • Eric Goedhart

  1 jaar geleden
  Interessante uitspraak. Dus....als ik zeg dat Mark Rutte, en Hugo de Jonge, staatsgevaarlijke gekken en imbeciel zijn, en verantwoordelijk zijn voor de doden die zijn gevallen, en mogelijk nog gaan vallen, door hun beleid, ben ik dan strafbaar? Alle feiten zijn aantoonbaar, het opnoemen is niets nieuws.
 1. Heemschut ziet te veel erfgoed tegen de vlakte gaan in Flevoland: ‘Ontwikkelaars vinden dat makkelijker’
  PREMIUM

  Heemschut ziet te veel erfgoed tegen de vlakte gaan in Flevoland: ‘Ontwikke­laars vinden dat makkelij­ker’

  Flevoland heeft te weinig oog voor haar erfgoed. Te veel historische panden gaan tegen de vlakte, vindt Erfgoedvereniging Heemschut. Deze organisatie roept de provinciale politiek op om zowel bijzondere gebouwen als het landschap beter te beschermen. Flevoland kan op dit gebied een voorbeeld nemen aan Noord-Holland en Drenthe. ,,Ontwikkelaars denken vaak: sloop is makkelijker.’’