Volledig scherm
De opening door wethouder Van Wageningen. © Foto Fastned

Fastned opent twee snellaadstations aan de A6

Fastned, dat bouwt aan een Europees dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, opende donderdag twee stations aan de A6 bij Lelystad, bij de Aalscholver en bij de Lepelaar. 

Bij deze snellaadstations kunnen elektrische rijders in gemiddeld 20 minuten hun auto opladen. Met de komst van de stations kunnen elektrische rijders nu gemakkelijker naar het noorden van het land rijden en andersom. Wethouder Elly van Wageningen, van de gemeente Lelystad, heeft de stations geopend.

Met de bouw van een Europees netwerk van snellaadstations op A-locaties langs de snelweg en in steden wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om straks door heel Europa te kunnen rijden. Fastned heeft inmiddels 63 stations operationeel. 

Welkome aanvulling

Michiel Langezaal, CEO Fastned:  ''De stations in Flevoland zijn een welkome aanvulling op ons bestaande netwerk, hiermee hebben we snellaadstations in alle provincies in Nederland. We zijn dan ook heel blij dat elektrische rijders nu ook langs de A6, een belangrijke toegangsweg naar het noorden, snel bij Fastned kunnen opladen.''

Flevoland