Artist impression nieuwe Marknesserbrug
Volledig scherm
Artist impression nieuwe Marknesserbrug © Gemeente Noordoostpolder

Flevoland houdt gemeentelijke bruggen en sluizen dicht met Pasen

Varen met een zeilboot door de Kadoelersluis? Vergeet het maar de komende dagen. Alle gemeentelijke bruggen en sluizen zijn komend weekende gesloten. Alleen provinciale bruggen en sluizen blijven open omdat die essentieel zijn voor de beroepsvaart.

Met het sluiten van gemeentelijke bruggen en sluizen wil de veiligheidsregio de reisbewegingen van pleziervaart beperken en drukte bij de sluizen voorkomen. Dat past bij het uitgangspunt van de veiligheidsregio dat bewoners zo veel mogelijk thuis moeten blijven. 

De regio sluit geen wegen uit voorzorg af, al bestaat de kans op groet groepen motorrijders of wielrenners. Afsluiting gebeurt pas als daar aanleiding toe is, laat ze weten in een persbericht. Bij bekende plaatsen wordt wel extra toezicht gehouden. Wie zich niet houdt aan een onderlinge afsand van 1,5 meter of samenscholing van drie of meer personen loopt de kans op de bon geslingerd te worden.

Ook bij woonwinkels, tuincentra en bouwmarkten houdt de regio een vinger aan de pols. Als het moet grijpt de regio in, na overleg met de exploitant. Als bezoekers zich niet aan de landelijke richtlijnen kunnen houden omdat het ergens te druk is, ‘wordt er gehandhaafd en kan tot sluiting worden overgegaan’. Ook de situatie bij natuurgebieden ligt onder een vergrootglas. Blijf thuis, ga niet kamperen en houd je aan de regels, is de boodschap van de Veiligheidsregio Flevoland. Als het te druk wordt, gaat een gebied op slot.

De volgende gemeentelijke sluizen en bedienbare bruggen zijn gesloten tijdens het paasweekeinde:

Lelystad: Hollandse Houtsluis.
Noordoostpolder: Nagelerbrug, De Overstap, Marknesserbrug, Kamperbrug, Kadoelerbrug.
Zeewolde: Blauwe Diamant.
Almere: Boelijn Brug, Beatrixsluis, 2e trekvogelbrug, Leeghwatersluis, Kromme Weteringsluis, Schanullekesluis, Havenkomsluis.

Flevoland