Volledig scherm
Susan van de Waal, dierenhulpverlener van het jaar 2019. © Stichting DierenLot

Flevolandse dierenhulpverlener van het jaar

Susan van de Waal is op een congres in Gorinchem uitgeroepen tot dierenhulpverlener van het jaar.  De oprichter en voorzitter van Dierennoodhulp Flevoland heeft de prijs gekregen uit handen van Lenie ’t Hart, bekend van de zeehondenopvang in Pieterburen.

Het landelijk congres dierenhulpverlening was een initiatief van DierenLot. Deze stichting roemt de daadkracht van Van de Waal. Zij kon niet meer aanzien hoe de dierenambulance in haar regio steeds verder afgleed en vaak niet meer reed, aldus DierenLot. Door afspraken te maken met dierenartsen, de juiste mensen om zich heen te verzamelen en ‘heel hard vol passie te werken’ wist zijn de stichting van de grond te krijgen in 2013. ,,De organisatie blijft maar groeien omdat Susan als drijvende kracht elk dier wil helpen. Niet alleen gezelschapsdieren kunnen op haar hulp rekenen, maar ook natuurdieren.’’ Makkelijk heeft Van de Waal het niet altijd gehad. ,,Maar ze heeft hoop gehouden. Met als resultaat een bloeiende dierenhulporganisatie met een passievol bestuur en vrijwilligers.’’

Quote

De stichting blijft maar groeien omdat Susan als drijvende kracht elk dier wil helpen

Stichting DierenLot

Van de Waal kreeg 5000 euro voor de in Lelystad gevestigde stichting. Ook ontving ze de Hessel Wiegman wisseltrofee, vernoemd naar de inmiddels overleden man die in 2015 werd gehuldigd als dierenhulpverlener van het jaar. De titel werd zeven jaar geleden in het leven geroepen door DierenLot om alle mensen te eren die dagelijks klaar staan voor dieren in nood. Medewerkers en vrijwilligers van dierenhulporganisaties in heel Nederland kunnen mensen voordragen waarna een jury de winnaar kiest en bekend naam tijdens een landelijk congres in november.

Flevoland