De eerste editie van de Flevorun ging afgelopen weekend van start. Wim Bok loopt helemaal links.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste editie van de Flevorun ging afgelopen weekend van start. Wim Bok loopt helemaal links. © Freddy Schinkel

Flevorun vanaf en naar Lelystad als opmaat naar de Roparun: ‘Ik ga gewoon door’

Als training voor de prestigieuze Roparun werd dit weekend de Flevorun gehouden. Een 24 uurswedstrijd, in estafettevorm, met niet Rotterdam als finish, maar het provinciehuis in Lelystad. Een route van 250 kilometer door Flevoland én Overijssel.

 1. Succesvol Eiland in de Verte na Urk wellicht ook in Emmeloord, Kampen, Steenwijk en Dronten: ‘Voorstelling zorgt voor verbinding’
  PREMIUM

  Succesvol Eiland in de Verte na Urk wellicht ook in Emmeloord, Kampen, Steenwijk en Dronten: ‘Voorstel­ling zorgt voor verbinding’

  Een op de zeven inwoners van Urk genoot de afgelopen dagen van het onder de lovende kritieken bedolven Eiland in de Verte. Dat laat ruimte over, stelt Han Evers, theaterdirecteur van De Meenthe en producent van de muzikale voorstelling, die verhaalt over de aansluiting die het eiland vond bij de polder eromheen. ,,We overwegen binnen te spelen.”
 2. Veertien arrestaties op Urker viskotter die Ketelbrug wilde blokkeren, politie beboet honderden boeren
  boerenprotest/Met video's

  Veertien arresta­ties op Urker viskotter die Ketelbrug wilde blokkeren, politie beboet honderden boeren

  De politie heeft rond het boerenprotest enkele honderden boetes uitgedeeld. Ook zijn veertien Urker vissers opgepakt, omdat ze met een schip de Ketelbrug op de A6 in de Noordoostpolder wilden blokkeren. Dat laat nationaal commandant bij de politie Willem Woelders weten. Vele boeren gingen op verschillende plekken de snelweg op met tractoren en overtraden daarmee de regels. Op de A12 bij Ede raakte drie mensen op een tractor gewond bij een ongeluk.

Flevoland