Een politieagent controleert het rijbewijs van een automobilist. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een politieagent controleert het rijbewijs van een automobilist. Foto ter illustratie. © anp

Foutje! Auto-eigenaar zonder rijbewijs regelt precies de verkeerde chauffeur in Dronten

Wat doe je als je rijbewijs is ingevorderd, maar je toch met je eigen auto van A naar B wilt? Dan regel je een chauffeur, uiteraard. Maar dan is het handig dat die chauffeur zijn zaakjes wél op orde heeft. In Dronten ging dat gisteren niet helemaal goed.

De politie schrijft op sociale media over het bijzondere voorval. Dat deed zich voor toen agenten de bestuurder van een voertuig controleerden. De politie wist namelijk dat de eigenaar van de auto niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Dat was recentelijk ingevorderd.

Maar op het moment dat de wagen aan de kant werd gezet, bleek dat de eigenaar van het voertuig als passagier in de auto zat. Hij had kennelijk een chauffeur geregeld. ‘Keurig dus!’, aldus de politie.

Nieuw probleem

Maar dat bleek te vroeg gejuicht. Bij controle van het rijbewijs van de chauffeur, bleek namelijk dat ook dit pasje niet in orde was; het rijbewijs was ongeldig verklaard. 

Boete

De nieuwe chauffeur ging dus op de bon. Hij kan volgens de boetelijst van de Rijksoverheid in ieder geval rekenen op een bekeuring van 240 euro voor het op zak houden van een ongeldig verklaard rijbewijs. Bovendien moest het tweetal een andere oplossing vinden om verder te reizen.

Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Flevoland