Volledig scherm
Waarnemend burgemeester Ineke Bakker met de trotse ouders van Frenkie, Dennis en Willemijn Bruinsma-Kramer. © gemeente Urk

Frenkie 21.000ste inwoner van Urk

De gemeente Urk groeit maar door. Met de geboorte van Frenkie Auke Bruinsma heeft het vissersdorp nu 21.000 inwoners.

Baby Frenkie is de zoon van Dennis en Willemijn Bruinsma-Kramer. Hij kwam maandag 4 november ter wereld, in het ziekenhuis van Heerenveen. Waarnemend burgemeester Ineke Bakker bracht namens de gemeente Urk de felicitaties over aan de trotse ouders. Die kregen een paar cadeautjes en een bedrag voor de spaarrekening van Frenkie. Urk schreef de 21.000ste inwoner in bij de gemeentelijke basisadministratie op 6 november.

Mijlpaal

Het aantal geboortes is verantwoordelijk voor de bevolkingsgroei van het dorp. Instroom en vertrek van inwoners houden elkaar aardig in evenwicht, laat de gemeente Urk weten. Vier jaar geleden tikte Urk de mijlpaal van 20.000 inwoners aan. Urk staat bekend om een relatief hoog geboortecijfer. Op Urk werden bijvoorbeeld in 2017 de meeste baby’s geboren in Nederland: 20,3 per 1000 inwoners. Waar het aantal geboortes in dat jaar landelijk juist daalde ten opzichte van 2016, was er op Urk sprake van bijna 10 procent groei.

Flevoland