Volledig scherm
De entree van Walibi Village. © Google

Gaslek door graafwerk voor nieuwe achtbaan Walibi, 'situatie veilig’

UpdateOp het bungalowpark bij Walibi Holland in Biddinghuizen is woensdagochtend tijdens graafwerkzaamheden voor de nieuwe achtbaan ‘Untamed’ een hogedrukgasleiding geraakt. Het pretpark en Walibi Village zijn tijdens de winterperiode gesloten, evacuatie was daarom niet noodzakelijk. 

Zolang het gaslek niet is gedicht, mag personeel van Walibi alleen onder begeleiding het park met ruim 140 vakantiehuisjes betreden. ,,Er is direct adequaat gehandeld en de brandweer, Gasunie en onze eigen technische dienst en beveiliging zijn ermee bezig”, zegt Walibi-woordvoerder Tom Bouchier. De nieuwe achtbaan wordt op 1 juli in gebruik genomen.

Brandweer Flevoland heeft op Twitter gemeld dat de situatie veilig is, maar ook dat de Gasunie waarschijnlijk nog tot donderdagavond bezig is met herstelwerkzaamheden.

  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Flevoland