Volledig scherm
PREMIUM
Zicht vanuit de verkeerstoren. © Fotostudio Wierd

Geen vluchten, wel alvast luchtverkeersleiding op Lelystad Airport: ‘Wat een arrogantie’

Hoewel er voorlopig nog geen airline vertrekt krijgt Lelystad Airport vanaf november volledige luchtverkeersleiding. ,,Er wordt voor tonnen belastinggeld over de balk gesmeten.”

In totaal gaan er vanaf 7 november 24 luchtverkeersleiders (waarvan 11 assistenten) aan de slag op het toekomstige vakantievliegveld. Zij nemen hun intrek in de vorig jaar verhoogde verkeerstoren en zullen zich voorlopig bezighouden met het begeleiden van de kleine, recreatieve luchtvaart. Die is nu al decennia gewend om ‘op zicht’ en zonder toestemming van luchtverkeersleiders te opereren.

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.

Flevoland