Volledig scherm
Frans Vera © de Nieuwe Wildernis

Geestelijk vader Oostvaardersplassen Frans Vera ‘verbijsterd’ na uitspraak rechter

Frans Vera, bioloog en natuurbeschermer én geestelijk vader van de Oostvaardersplassen, is verbijsterd over de uitspraak van de rechter. Dat meldt hij in een korte reactie. 

 ,,Ik wil en kan er eigenlijk nog niet teveel over zeggen, ik moet het vonnis nog nader bestuderen. Misschien praat ik wel voor mijn beurt. Maar kennelijk heeft de rechtbank zonder slag of stoot overgenomen wat de provincie heeft gevraagd.”

Gevolgen

Vera maakt zich zorgen over mogelijke gevolgen van de uitspraak. ,,Hiermee is een beheerplan als Natura 2000 vogelvrij verklaard. Welke status heeft dat nog? Is nu elk natuurgebied in Europa vogelvrij?,’’ vraagt hij zich oprecht af. ,,Verder wil ik er niets over kwijt nu,’’ zegt de bioloog.

  1. VVD'er Schopman schaamt zich voor zijn IQ-tweet: ‘Dit is een erg pijnlijke rollercoaster’

    VVD'er Schopman schaamt zich voor zijn IQ-tweet: ‘Dit is een erg pijnlijke rollercoas­ter’

    Voormalig VVD-raadslid in Lelystad Bart Schopman heeft spijt van de tweet over Forum voor Democratie en PVV die hij zondag plaatste. Schopman twitterde dat potentiële stemmers van de PVV en FvD een laag IQ hebben en dat leidde tot een breuk tussen hem en de liberale partij. Schopman gaat zelfstandig verder als raadslid. ,,De afgelopen dagen waren een pijnlijke rollercoaster. Ik schaam me voor die tweet.’’

Flevoland