De gemeente Noordoostpolder heeft het terrein op de voorgrond gekocht om er het werelderfgoedcentrum Schokland te realiseren. Links op de achtergrond het museum Schokland op de toenmalige woonterp van Middelbuurt.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Noordoostpolder heeft het terrein op de voorgrond gekocht om er het werelderfgoedcentrum Schokland te realiseren. Links op de achtergrond het museum Schokland op de toenmalige woonterp van Middelbuurt. © Foto Freddy Schinkel

Gemeente koopt voor zeven ton boerderij voor Werelderfgoedcentrum Schokland, maar is de locatie geschikt?

De plannen voor een werelderfgoedcentrum bij Schokland zijn er al jaren, maar er is nu een mogelijke locatie voor gevonden. De gemeente Noordoostpolder wil bijna zeven ton op tafel leggen om een boerderij bij het voormalige eiland in de Zuiderzee te kopen. Of het pand en erf met karakteristieke schuur echt geschikt zijn om er het bezoekerscentrum te maken, moet later blijken.

2 reacties

 • evert koekkoek

  1 jaar geleden
  @ J Visser: concurreren?? Het verhaal van en over Schokland en de gevolgen van de drooglegging is een ander verhaal dan wat ze in Lelystad over de Zuiderzeewerken vertellen.
 • J Visser

  1 jaar geleden
  Is dit niet gewoon concurreren met Lelystad? Daar wordt toch al het verhaal van de Zuiderzeewerken verteld??? Moet dat dan 2x???
 1. Duizenden trekkers (en net zoveel liefhebbers) strijken neer in Zwolle: ‘Mijn vriendin ziet liever een bloemetje’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  6

  Duizenden trekkers (en net zoveel liefheb­bers) strijken neer in Zwolle: ‘Mijn vriendin ziet liever een bloemetje’

  Schuifelend gaan bezoekers door de IJsselhallen in Zwolle, voetje voor voetje langs de ene na de andere trekker. Of beter gezegd: miniatuurtrekker. Duizenden exemplaren, van klein tot nog kleiner. De 32ste internationale Landbouwminiaturen Club Nederland trekt dit weekend duizenden bezoekers, uit heel Europa. En vrijwel niemand gaat met lege handen naar huis.