De beelden van de jonge mannen in legeruniformen die rondgaan op sociale media.
Volledig scherm
PREMIUM
De beelden van de jonge mannen in legeruniformen die rondgaan op sociale media. © eigen foto

Gemeente Urk onderzoekt ‘heftige’ beelden van jongeren in ‘nazi-kledij’ en gevangene met Jodenster op

Op Urk gaan beelden rond van jongeren die zaterdagavond in het dorp rondliepen in ‘nazi-kledij’ en een jongeman die in een boevenpak met een Jodenster ‘onder vuur’ wordt genomen. De gemeente Urk heeft de betreffende beelden gezien en onderzoekt met de politie en het Openbaar Ministerie of het tafereel op de beelden strafbaar is.

37 reacties

 • ferdinand bosvelt

  2 jaar geleden
  heb hun wel eens een schoppen terug een hooft gehad
 • Keizer

  2 jaar geleden
  Niet te geloven die achterlijke Urkers met hun dito geloof. Elke zondagmiddag gingen wij in Urk uitvoerjig lunchen of dineren. Wij hebben ons voorgenomen helemaal niet meer naar Urk te gaan. Jammer voor de uitbaters van de voortreffelijke restaurants!
 • Jan Willemsen

  2 jaar geleden
  Er is fundamenteel onderzoek naar de geestelijke gezondheid in de biblebelt. Het gedrag in Harskamp en urk is niet acceptabel. Wees duidelijk, wat je geloofd moet je zelf weten, wij accepteren dit gedrag niet
 • Ge van Beek

  2 jaar geleden
  Wat is dat toch in die orthodox-christelijke gemeentes? Krap 3 weken geleden Auschwitsch-leuzen in Harskamp. Nu nazi-festijn in Urk. Voelen jongeren in die geloofscultuur zich zo onderdrukt, dat ze enkel zich kunnen uiten in het willen onderdrukken van anderen? Voélen ze zich zo beperkt? Of zíjn ze zo beperkt? Waar zijn trouwens die christelijke ouders, om de jeugd (5e Gebod) tot de orde te roepen? Waar zijn de dominees, ouderlingen en scholen?
 • guy stroobant

  2 jaar geleden
  topie urk beeld uit waar de regering mee bezig is