Naaktrecreatie: de gemeente Zeewolde ziet dat liever alleen maar op het Laaksestrand. De rechter heeft bepaald dat de gemeente andere locaties helemaal niet mag uitsluiten.
Volledig scherm
Naaktrecreatie: de gemeente Zeewolde ziet dat liever alleen maar op het Laaksestrand. De rechter heeft bepaald dat de gemeente andere locaties helemaal niet mag uitsluiten. © Sander Koning

Gemeente Zeewolde mag naaktrecreatie buiten Laaksestrand niet verbieden

De gemeente Zeewolde heeft volgens de rechter fouten gemaakt door het Laaksestrand aan te wijzen als enige plek voor naaktrecreatie. De gemeenteraad kan naaktrecreatie op andere plekken helemaal niet verbieden, oordeelde de rechtbank in Utrecht.

3 reacties

 • Ada Schouten

  3 maanden geleden
  Het wetsartikel waarop de rechtbank zich beroept is vanaf het begin erg omstreden geweest. Dat komt m.i. met name doordat het beoordelen van de geschiktheid of ongeschiktheid van een terrein bij de rechter is gelegd. Een gemeente heeft eigenlijk geen been om op te staan.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  De rechter vindt het goed dat een gemeente de rechtbank als naaktgebied aanwijst.
 • Arthur Verhagen

  3 maanden geleden
  Ik kijk er enorm naar uit om een keer in mijn adamskostuum de openbare gemeenteraadsvergadering bij te wonen, want dat mag nu van de rechter, of snap ik dan iets niet?

Flevoland