Volledig scherm
Premier Mark Rutte met festivaldirecteur Eric van Eerdenburg tussen de festivalgangers op Lowlands. © ANP

Gemist? Rutte bezoekt als eerste premier Lowlands, opgepakte PEC Zwolle-supporters weer vrij

Het regionale nieuws uit Oost-Nederland vandaag niet gevolgd? Geen probleem. Dit is het nieuws van zondag 18 augustus.

Rutte - Premier Mark Rutte was vandaag op Lowlands. Hij gaf op het festivalterrein in Biddinghuizen een lesje in de kunst van handen schudden met Trump. Rutte is de eerste premier die een bezoekt brengt aan Lowlands. Meer Lowlands? Bekijk hier de mooiste foto’s van de afgelopen dagen.

Vrij - De opgepakte supporters van PEC Zwolle zijn weer vrijgelaten. Het drietal werd vrijdagavond in Arnhem gearresteerd nadat de situatie in het uitvak escaleerde.

Eredivisiespeler - Een politiebericht over een bekeuring voor een eredivisiespeler heeft tot kritiek geleid. De voetballer reed 40 kilometer per uur te hard op de A28 bij Zwolle.

Verdwijning - De familie van de vermiste echtgenoot van de eveneens vermiste 41-jarige Andrea uit Nijkerk geeft uitleg over de verdwijning. De Nijkerkse is samen met haar man Marcel sinds een week spoorloos. Ze vertrokken met de noorderzon. De afgelopen maanden kwamen er - via de kinderen - signalen dat beiden weg wilden gaan, ‘ver weg’, ‘naar God’. Ze vreesden het einde van de wereld en bereidden zich voor op ‘leven in het bos’.

Alcoholcontrole - Bij een grote alcoholcontrole in Apeldoorn zijn meerdere weggebruikers op de bon geslingerd. In totaal werden zo’n 1000 bestuurders gecontroleerd op alcohol achter het stuur.

Premium-verhaal van de dag

No Surrender - Het Zwolse No Surrender-kopstuk  Ayhan Bilkoç staat dinsdag voor de rechter.  Hij wordt verdacht van diefstal met geweld en afpersing in vereniging. De Zwollenaar ontkent

Flevoland