Medewerkers van Defensie in december bij een GGD-testlocatie in Almere. Het is inmiddels zo druk daar, dat alleen mensen die een afspraak hebben, worden geholpen.
Volledig scherm
Medewerkers van Defensie in december bij een GGD-testlocatie in Almere. Het is inmiddels zo druk daar, dat alleen mensen die een afspraak hebben, worden geholpen. © ANP

GGD Flevoland roept op: ‘Kom niet meer zonder afspraak naar onze testlocaties, het is te druk!’

GGD Flevoland heeft het te druk om mensen te helpen die zonder afspraak naar een GGD-locatie komen voor een coronatest. Alleen degenen die een afspraak hebben gemaakt, kunnen zich nog laten testen.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Spectaculaire speeldag pakt heerlijk uit voor SV Urk en Olde Veste, terwijl Alcides opnieuw hard onderuit gaat

  Spectacu­lai­re speeldag pakt heerlijk uit voor SV Urk en Olde Veste, terwijl Alcides opnieuw hard onderuit gaat

  Er zal heel snel iets moeten veranderen bij Alcides. De ploeg uit Meppel ging op eigen veld kansloos onderuit tegen Be Quick 1887 en moet daardoor meer en meer rekening houden met degradatie naar de eerste klasse. SV Urk boekte daarentegen een belangrijke zege in de strijd om handhaving in de derde divisie. HHC Hardenberg herstelde zich van twee nederlagen, terwijl Flevo Boys en VVOG niets zijn opgeschoten.