Ab Strijker, winnaar van de Groene Pluim met Vera Dam, directeur van Natuur- en Milieu Federatie Flevoland.
Volledig scherm
Ab Strijker, winnaar van de Groene Pluim met Vera Dam, directeur van Natuur- en Milieu Federatie Flevoland. © Natuur en Milieu Federatie Flevoland

Groene Pluim voor liefhebber van Lelystadse bomen

Ab Strijker heeft de Groene Pluim gekregen van Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF). Al jaren de Lelystedeling inwoners van zijn woonplaats te betrekken bij bomen in zijn stad.

‘Bomen’ was dit jaar het thema van de prijs die de federatie jaarlijks uitreikt aan een persoon of organisatie die zich op een bijzondere manier inzet voor een groen Flevoland. Het thema past bij het Plan Boom waarmee de komende vier jaar tien miljoen bomen worden aangeplant in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in buitengebied van heel Nederland.

Bomenboekje

Veertien personen en organisaties waren genomineerd voor de Groene Pluim van Flevoland. Volgen NMFF-directeur Vera Dam was het lastig kiezen uit de lijst met ‘bijzondere en inspirerende‘ namen. ,,Uiteindelijk hebben we voor Ab Strijker gekozen, vanwege zijn jarenlange inzet Lelystedelingen te betrekken bij de prachtige en bijzondere bomen die Lelystad rijk is. En omdat hij samen met anderen het boekje ‘bijzondere bomen in Lelystad’ heeft gemaakt.’’ Van dit boekje is inmiddels de derde druk verschenen. De foto's van de bomen in het boek zijn volgens Dam ‘gemaakt door Ab, met veel zorg en aandacht’. 

Bij de Groene Pluim hoort een wisselbokaal van de Flevolandse kunstenaar Vincent van Ginneke. De Groene Pluim ging vorig jaar naar Irene Miltenburg van het bedrijf BuitenVitaal.

Flevoland