Volledig scherm
Kombuisstraat, Dronten. © Google Streetview

Groot onderhoud 104 huurhuizen in Dronten

Ruim honderd huurwoningen in Dronten zijn aan de beurt voor groot onderhoud. In september begint  het werk in vier straten.

Het gaat om 104 huizen van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) aan de Galjoenstraat, Groenlandstraat, Kombuisstraat en Spiegelstraat. De corporatie investeert in isolatie van daken en gevels, nieuwe dakpannen, goten en voegwerk. De kozijnen op de begane grond krijgen nieuw glas. Negentig procent van de huurders is inmiddels akkoord met het werk dat door bouwbedrijf Salverda wordt uitgevoerd. Met de rest van de bewoners is de corporatie nog in gesprek. 

Laatste project

De renovatie is het laatste project van groot onderhoud en modernisering van Dronter woningen die zijn gebouwd in de jaren zestig en zeven. Honderden woningen zijn de afelopen jaren al verbeterd. Dat was volgens de directeur Truus Sweringa ‘een gigantische opgave‘, hard nodig voor een betere uitstraling van de wijken, duurzaamheid van de huizen en meer comfort voor bewoners. De huizen die nu aan de beurt zijn gaan van energielabel D naar A. ,,We streven naar duurzame, kwalitatief goede woningen, waarin huurders prettig kunnen wonen en zich thuis voelen. Bovendien draagt energiebesparing bij aan een beter klimaat.’’

Salverda Bouw begint in september met huizen aan de Galjoenstraat. Eind dit jaar zijn naar verwachtig de eerste dertig woningen gerenoveerd. OFW gaat ervan uit dat alle huizen in juni 2020 zijn gerenoveerd.

Volledig scherm
Truus Sweringa, directeur bestuurder OFW, en Arjan Berends, algemeen directeur Salverda Bouw, zetten hun handtekening onder het contract voor groot onderhoud van 104 huurwoningen in Dronten. © Leo van Bemmel

Flevoland