Omwonenden protesteren tegen het aanmeldcentrum vlak voor een informatiebijeenkomst in Bant, vorige week woensdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden protesteren tegen het aanmeldcentrum vlak voor een informatiebijeenkomst in Bant, vorige week woensdag. © Foto Freddy Schinkel

Grootste politieke partij van de polder zegt ‘nee’ tegen aanmeldcentrum (en wil het nu van de rest ook weten)

Politieke Unie (PU), de grootste partij in de gemeente Noordoostpolder, is tegen een aanmeldcentrum voor asielzoekers in die gemeente en roept de andere fracties op om ook een standpunt in te nemen. ,,Het is van belang dat de raad nu zelf in het openbaar een uitspraak doet’’, zegt fractievoorzitter Wiemer Haagsma.

4 reacties

 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  @ Gerrit Meppel, Verbeek is toch die PvdAer die de Noordoostpolder verraadde?
 • Gerrit Meppel

  2 weken geleden
  En niemand heeft het meer over meneer Verbeek…. Hoezo weinig vertrouwen in de overheid??
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  Hoop dat de andere partijen ook nee zeggen. In Den Haag moet het idee maar eens verdwijnen dat heel Nederland asielzoekers met open armen ontvangt.
 • E Winters

  2 weken geleden
  1000 plaatsen in de gemeente Noordoostpolder. Daar vallen Emmeloord en die tien dorpen onder Hylke. Politieke sommetjes daar zitten wij als inwoners van de gemeente niet op te wachten !
 1. Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie

  Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie

  Asv Dronten promoveerde een paar maanden geleden naar de eerste klasse en was er alles aan gelegen om het seizoen met een overwinning te beginnen. Daar is de ploeg van Patrick Posthuma in geslaagd. AGOVV, Hierden en SC Rouveen beleefden daarentegen een teleurstellende start van de competitie. Ook SV Urk kwam niet sterk voor de dag, terwijl DVS’33, Flevo Boys en VVOG bleven steken op een puntje. HHC Hardenberg pakte wel de volle buit. Het toetje tussen Heino en Rohda Raalte eindigde in een relatief zorgeloze zege voor de bezoekers.