Swifterbant-Zuid, de beoogde uitbreiding van het dorp.
Volledig scherm
Swifterbant-Zuid, de beoogde uitbreiding van het dorp. © Foto Freddy Schinkel

Het gaat nu snel met Swifterbant-Zuid: dorp krijgt er 700 woningen bij

Het gaat nu snel met de woningbouwplannen voor Swifterbant-Zuid. Het project dat vorig jaar zo moeizaam verliep, lijkt bijna klaar voor uitvoering. Opvallende aanpassing: er is geen sprake meer van een eerste fase met 450 woningen. Het plan dat nu op tafel ligt, vult het hele gebied en is goed voor 700 woningen. 

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Dit is de eerste zet van BBB als grootste partij van Flevoland: ‘We praten in normale taal’
  PREMIUM

  Dit is de eerste zet van BBB als grootste partij van Flevoland: ‘We praten in normale taal’

  Ze hoopte op vijf zetels, het werden er tien. Anja Keuter, lijsttrekker van de BoerBurgerBeweging Flevoland, is verrast en vooral ‘hartstikke blij’ met de indrukwekkende verkiezingsuitslag. Veel tijd om bij te komen is er niet, want er moet een coalitie worden gesmeed. BBB begint op een andere manier dan gebruikelijk. ,,Wij praten in normale taal.’’
  Zeewolde, Dronten, Almere, Noordoostpolder, Urk, Lelystad