Protest aan de Oosterringweg in Luttelgeest tegen de komst van een aanmeldcentrum voor asielzoekers. Boodschap: een AZC is genoeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Protest aan de Oosterringweg in Luttelgeest tegen de komst van een aanmeldcentrum voor asielzoekers. Boodschap: een AZC is genoeg. © Wilbert Bijzitter

Hillie (64) uit Luttelgeest houdt petitie tegen aanmeldcentrum asielzoekers: ‘Wij vangen al genoeg mensen op’

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel, het nieuws dat ze mogelijk een aanmeldcentrum voor asielzoekers in de achtertuin krijgt. Het maakt Hillie de Jong (64) uit Luttelgeest ‘best wel boos’. Ze is een petitie begonnen om het centrum tegen te houden. ,,Wij doen al genoeg aan opvang en dat gaat nu goed. Dat willen we graag zo houden.’’ 

10 reacties

 • Gerard Ponstein

  4 maanden geleden
  Opvangen in landen daar in de omgeving,en beetje financieel ondersteunen.PUNT
 • Sina Hogeboom

  5 maanden geleden
  Ach Nederland slaapt rustig verder,ze doen nog niet aan een kwartiertje staken voor de boeren.Gewoon door slapen,mensen komt vanzelf een keer goed,want de boeren hebben het gedaan!!
 • Winny lieverst

  5 maanden geleden
  De manier waarop die opvang is bekokstoofd klopt niet. Het is geen democratisch proces. Eerst de boerderij en percelen opkopen, dit zou genoegzaam bekend zijn geweest bij de provincie en daarna de bevolking inlichten. Het had net zo goed een datacenter kunnen zijn, want dat gaat net zo.
 • jos zoet

  5 maanden geleden
  Weer één van de mislukkingen van dit kabinet wat over de schutting richting de burger wordt gegooid.. Inderdaad tijd voor protest en actie!
 • M J van Loo

  5 maanden geleden
  Het loopt uit de hand...Oekraïne oke maar de rest niet meer binnen laten...en als er mensen zijn die het zielig vinden...neem er 3 in huis en als iedereen dat doet dan is het opgelost....maar ja dan geven ze niet thuis.