Honderden oude windmolens in Flevoland moeten weg, welk lot wacht ze? ‘Ongepast om goede turbine weg te gooien’

Honderden windturbines in Flevoland moeten de komende jaren wijken voor nieuwe en grotere molens. Voor de oude exemplaren, die vaak nog jaren meekunnen, moet een oplossing worden gevonden. Het liefst een duurzame. Maar dat blijkt in de praktijk behoorlijk ingewikkeld. Welk lot wacht ze? ,,Het is ongepast een goed werkende turbine op de schroothoop te gooien.”

32 reacties

 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ M.H.Brink, Borsele stuurt haar kernafval naar Frankrijk waar het afval wordt behandeld zodat 95% hergebruikt kan worden. In België draait een proef om te kijken of ook die laatste 5% hergebruikt kan worden? Ontwikkelingen staan niet stil. Problemen zijn er om opgelost te worden. Frankrijk 20 kerncentrales en hoor je wel eens iets over problemen?
 • M.H. van den Brink

  3 maanden geleden
  Beste Bos, hoeveel raketten hebben we dan nodig, want kernafval is, door de verpakking, erg zwaar. Hoeveel vervuiling levert deze manier van afvalverwerking? Als kernfusie in zicht komt kan dit misschien een oplossing zijn. Gebruik nu de opgewekte elektriciteit om er waterstofgas van te maken.
 • Bos

  3 maanden geleden
  Stap over op kernenergie. En lanceer het afval naar de zon. Is allemaal uit te rekenen. En als er kernfusie reactoren komen is het afval probleem nihil.
 • A. Kooi

  3 maanden geleden
  Ik ben dan wel geen econoom maar een kerncentrale geeft altijd stroom.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  Deze generatie windturbines heeft wieken van composiet. Composiet valt niet her te gebruiken.
 1. Agent draait dienst van 21 uur door boerenprotest: ’Onderzoeken vallen stil, politie niet meer in de wijk’
  PREMIUM
  37

  Agent draait dienst van 21 uur door boerenpro­test: ’Onderzoe­ken vallen stil, politie niet meer in de wijk’

  De voortdurende boerenprotesten trekken een enorme wissel op de Nederlandse politie, die massaal wordt ingezet. Voorzitter Wim Groeneweg van politievakbond ACP kent agenten die een dienst van 21 uur draaien tot 4 uur ’s nachts en de volgende ochtend wéér aan de bak moeten. Zijn collega Jan Struijs (NPB) vreest grote consequenties. ,,Opsporingsonderzoeken vallen stil, politie is niet meer in de wijken, onderzoek naar lokale drugsdealers wordt stopgezet.”

Flevoland