Robin Utrecht
Volledig scherm
PREMIUM
© Robin Utrecht

Huisarts uit Lelystad is tegen vaccinatie tieners en waarschuwt ouders: ‘Groot medisch experiment’

De Lelystadse huisarts Ramdas waarschuwt patiënten om hun kinderen te laten inenten tegen corona. Hij raakte eerder in opspraak toen hij weigerde om het vaccin toe te dienen. Het woord vaccinatie is ‘misleidend’, schrijft Ramdas in een brief. ‘Als uw kind deze prik neemt is hij/zij onderdeel van een groot medisch experiment.’ 

13 reacties

 • Melle van der Meulen

  1 jaar geleden
  Hans Invernizzi: de vaccins zijn niet 'volledig toegelaten' door de EMA, maar 'in het kader van de voorwaardelijke toelating' om het snel beschikbaar te laten zijn. En dat is niet 'volledig toegelaten', zoals jij suggereert. ( zie ook http://www.farmacotherapeutischkompas.nl) Met als advies: 'kan WAARSCHIJNLIJK veilig worden gebruikt'. Citaat: 'De veiligheid e werkzaamheid bij kinderen <12 jaar staan nog niet vast vanwege onvoldoende gegevens'. Deze arts neemt zijn artseneed dus gelukkig wel serieus!
 • Wilbert Wijnhout

  1 jaar geleden
  Deze ‘arts’ weet het verschil tussen een vaccin en een serum (anti-serum) niet. Hierdoor diskwalificeert hij zichzelf als arts en dient uit het BIG register te worden geschrapt.
 • Hans Invernizzi

  1 jaar geleden
  De vaccins zijn niet experimenteel. Ze zijn volledig getest en goedgekeurd door de Europese en Nederlandse gezondheidsdiensten. Over bijwerkingen op de lange termijn zeggen alle experts: uiterst onwaarschijnlijk. De bijwerkingen op korte termijn zijn mild. En inmiddels laten alle onderzoeken zien dat de vaccins - en met name die van Pfizer en Moderna - zeer effectief zijn. Ze beschermen waarschijnlijk jarenlang in alle leeftijdsgroepen. Ook tegen de deltavariant. Dus was is nu het probleem?
 • Melle van der Meulen

  1 jaar geleden
  Yvonne, ik begrijp jouw opmerking. Maar in tegenstelling tot Chemotherapie is dit vaccin totaal onbekend vwb effecten of bijwerkingen op lange termijn. Iets wat bij ‘normale’ vaccins op basis van dode virusdeeltjes wel is onderzocht voordat het definitief wordt goedgekeurd. Die termijn ligt rond de 5 jaar. Ik heb mensen rondom mij in 2018 aan de griep zien doodgaan, die overigens veel dodelijker was dan Covid. Cijfers CBS. Dat mensen voorzichtig zijn om zich te laten inspuiten, is verstandig.
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Melle: Aan al die mensen die nu nog denken dat corona alleen maar een licht verkoudheidje is, ga even praten met familieleden van (voorheen gezonde (jonge) mensen) die er toch aan zijn overleden of met mensen die kampen met (ernstige) longcovid klachten. De wetenschap heeft op het gebied van bacteriën, virussen en de bestrijding daarvan nooit stilgezeten. Als je kanker krijgt wat alleen te behandelen is met een chemokuur, neem je dat wsl. wel direct terwijl dat gif pas iets experimenteels is.