Is de wolf zich in het kleine en drukke Kuinderbos aan het vestigen? ‘Hij bezorgt ons hoofdbre­kens’

MET VIDEORondom het Kuinderbos houdt een wolf de gemoederen al maanden bezig. Op de grens van drie provincies houden inwoners hun hart vast. Tientallen schapen werden er sinds april gedood en van ruim twintig staat vast dat een mannetjeswolf dat deed. In Kuinre kan het roofdier dan ook op weinig steun rekenen. En dat kan de boswachter zich dan weer goed voorstellen.

28 reacties

 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  Velen van u geloven op een bijna enge manier in sprookjes. Waarschijnlijk een gevolg van het door de ouders voorlezen van het sprookje Roodkapje en de grote boze wolf. Trauma's houd je eraan over.
 • Hans van Dijk

  2 maanden geleden
  De wolf hoort niet in ons land. Straks krijg je nog een stel malloten die de tijger of het luipaard naar ons land halen, en dat als beschermde diersoort zien. Je zal maar schapen hebben. De wolf moet weg. Of hooguit in een onderkomen bij een dierentuin.
 • hendrik Koobs

  2 maanden geleden
  Beste reageerders die het zo zielig vinden dat een dier in een slachthuis doodgemaakt wordt. Zeker niet zoals wij die van dichtbij gezien hebben hoe de wolf die dieren toetakeld. En dan vele ook niet doodmaakt maar verminkt laat rondlopen of in de sloot jaagt. Als je nog een klein beetje met dieren op hebt dan zeg je met z’n allen: Wegwezen met de wolf
 • H. Stoel

  2 maanden geleden
  hoop drukte om de wolf weer, prachtig dier dat helaas ook moet eten, de ontelbare schapen in ons land komen ook nauwelijks bij de nederlander op het bord, (ik ken niemand die van schapenvlees houdt) dus waarom eigenlijk zoveel schapen hier? zitten er subsidies aan of is het voor onze medelanders?
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  @Ad vd Elzen, in Colombia zwemmen in sommige rivieren nijlpaarden, die daar ooit werden ingevoerd door een dode oliebaron, rond! Nijlpaarden zien er misschien dan heel grappig uit maar ze zijn voor mensen veel gevaarlijker dan welke andere wolf dan ook! Want als er bij boerderijen nijlpaarden zouden rondlopen dan vallen die werkelijk iedereen aan!