De Marker Wadden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Marker Wadden. © Hollandse Hoogte / Marco van Mid

Is er nóg meer vervuilde grond gebruikt voor de Marker Wadden? ‘Er ontstaat een patroon’

Is er meer vervuilde grond gebruikt voor de aanleg van de Marker Wadden dan tot nu toe bekend is? Volgens JA21 wel, deze partij eist opheldering van de provincie Flevoland. Meerdere keren is nu gebleken dat de eilandengroep niet alleen maar uit schoon materiaal bestaat, constateert JA21. ‘Er ontstaat er een patroon’. 

4 reacties

 • evert koekkoek

  1 jaar geleden
  En iedereen maar volhouden dat het zo'n geweldig project is en hoe trots we zijn dat we weer een stukje nieuwe natuur rijker zijn. Ik ben benieuwd hoeveel de baggeraars aan natuurmonumenten hebben betaald om hun vervuild slib met medeweten van diezelfde natuurmonumenten te mogen dumpen. Ik ben benieuwd wanneer deze beerput opengaat. Wanneer worden de excuses gemaakt en wordt gezegd "Sorry, wij wisten het niet". En de provinciebestuurders? Die houden zich van de domme.
 • Chinta M.L. Koster

  1 jaar geleden
  @Roland Heerschop Niets aan uw reactie toe te voegen, behalve deze 7 woorden dan...
 • Arend van Faassen

  1 jaar geleden
  Is er dank zij al diegene die maar door willen produceren nog wel onvervuilde grond in Nederland?
 • Roland Heerschop

  1 jaar geleden
  Helaas is dat een bedrijfsmodel in Nederland, schermen met certificaten en er achter verschuilen. Dit gebeurt al decennia en word steeds meer normaal gevonden. Het bedrijf Nederland weet niet meer hoe het van zijn rotzooi af moet en maakt van alles grondstoffen en werkt niet aan het verminderen van afval of restproduct want we vinden er wel een doelstelling voor door wat met de interpretatie van normen te schuiven.