De dode zeearend die dinsdag van een akker werd opgeraapt.
Volledig scherm
PREMIUM
De dode zeearend die dinsdag van een akker werd opgeraapt. © Werkgroep Zeearend Nederland

Jonge zeearend uit Biddinghuizen sterft na klap van windmolen: ‘Er moeten maatregelen komen’

Een jonge zeearend uit Biddinghuizen heeft afgelopen maandag midden in Flevoland de klap van een windmolen niet overleefd. Het dier werd geraakt door één van de wieken en bezweek enige tijd later aan zijn verwondingen. Dat meldt Werkgroep Zeearend Nederland van Wageningen University & Research.

9 reacties

 • Wilfred Vruggink

  12 maanden geleden
  Windmolens kostten enkele honderdduizenden vogels het leven per jaar. Auto's 2 miljoen en katten tussen de 80 en 15 miljoen. Al die mensen die de windmolens kwijt willen vanwege vogelsterfte, willen dus ook de wegen afsluiten en alle katten verbieden. En trouwens, hoeveel miljoenen vogels gaan dood door klimaatverandering doordat mensen windmolens niet willen?
 • Aandewiel

  12 maanden geleden
  Klimaat redden door natuur te vernietigen, en wij gaan door voor sociale intelligente wezens?
 • M.C. Fels

  12 maanden geleden
  De zoveelste. Ik word hier ziek van. Zet die rotmolens uit. Doe ze weg. Stop met die vreselijke vernieling van onze natuur en ons landschap. Ook niet op zee zetten, want daar zijn nog veel meer vogels. Alle energiewinst wordt ingehaald door de groei van het verbruik. Zo gauw mogelijk kernenergie, dat geeft afval op de langere termijn, maar op de langere termijn gaat de mensheid toch niet overleven.
 • Jos Bingen

  12 maanden geleden
  Natuurlijk is het erg dat zn vogel slachtoffer word Maar is het wel een uitgezocht hotel vogels slachtoffer worden van een kat
 • Rick Luijten

  12 maanden geleden
  In Zeeland hebben ze camera`s op de windmolens. Zo gauw een vogel in een bepaald bereik van de molen komt dicteert de camera de vogel en wordt de molen stopgezet. Het is toch doodzonde dat deze prachtige vogels slachtoffer worden van de molens.