Jongetje (3) overleden na aanrijding in woonwijk op Urk

Update & videoEen 3-jarig jongetje is zaterdagmiddag om het leven gekomen bij een ongeval op Urk. De peuter werd op zijn fietsje aangereden door een auto.

Het ongeval gebeurde rond 13 uur in Wijk 5, een deel van het oude dorp van Urk. Het jongetje werd per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden. De politie onderzoekt de aanrijding en laat weten dat de betrokken automobilist daarbij alle medewerking verleent. De automobilist woont in de straat waar het ongeluk is gebeurd. 

Kraambezoek

Het jongetje was met zijn moeder op kraambezoek bij familie in de oude kern van het vissersdorp. Na de aanrijding was het voor omwonenden al snel duidelijk dat het goed mis was. Een van hen alarmeerde de hulpdiensten die snel ter plaatse waren. ,,Het zag er niet goed uit’’, zegt een buurvrouw die anoniem wil blijven. In de buurt wonen diverse gezinnen met jonge kinderen. ,,Je voelt altijd dat het leven kwetsbaar is en nu dit gebeurt helemaal. Vreselijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje.’’

Hoge snelheid heeft waarschijnlijk geen rol gespeeld bij het ongeval. Hard rijden is onmogelijk op de plek van de aanrijding. De bocht is krap, de weg loopt aan de ene kant dood. De bestuurder parkeerde zijn auto steevast in de buurt van zijn huis die grenst aan het punt waar het kind om het leven kwam.

Weer een ongeval

Eerder deze week kwam in Oldebroek ook al een jongetje om het leven bij een aanrijding met een auto. Voor Urk is het ongeval van zaterdag het tweede ongeval in korte tijd waarbij een jonge inwoner het niet heeft overleefd. Afgelopen woensdag verongelukte een 20-jarige vrouw uit Urk bij Harfsen.

Volledig scherm
De plek waar het ongeval plaatsvond is zaterdagmiddag afgezet. © GinoPress

Flevoland