De lampen gaan niet aan in delen van Zeewolde, Lelystad en Almere. Wie licht wil zal zich moeten behelpen met kaarsen of andere lichtbronnen.
Volledig scherm
PREMIUM
De lampen gaan niet aan in delen van Zeewolde, Lelystad en Almere. Wie licht wil zal zich moeten behelpen met kaarsen of andere lichtbronnen. © ANP

Julia Bos uit Zeewolde is een survivor: met zaklamp voor de spiegel tijdens derde stroomstoring binnen twee maand

Julia Bos in Zeewolde laat zich niet meer gek maken door een stroomstoring. Vanmorgen was het voor de derde keer raak binnen twee maand tijd. Maar met de zaklantaarn in de hand wist ze toch nog wel haar make-up aan te brengen. ,,Ja, je gaat je er op voorbereiden.” 

Inwoners van Zeewolde, Lelystad en Almere hulden zich vanmorgen in duisternis. Een stroomstoring was de oorzaak dat zo'n 9600 mensen vanaf een uur of zes in het donker zaten. De monteur had het rond 7.30 uur voor elkaar om iedereen weer van spanning te voorzien. 

Het is niet de eerste keer dat dit deel van Flevoland wordt getroffen door een haperende stroomvoorziening. In januari en eerder deze maand was het ook al raak. Een rat was toen de boosdoener. Dat dier bijt niet in de kabels, maar wurmt zich in de schakelinstallatie, waardoor kortsluiting ontstaat.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland