Een impressie van het datacenter dat Facebook wilde gaan bouwen in Zeewolde.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van het datacenter dat Facebook wilde gaan bouwen in Zeewolde. © Meta

Kabinet blokkeert komst enorm datacentrum van Facebook naar Zeewolde: ‘Het verbaast me niet’

Het Rijk gaat de grond in Zeewolde waarop het veelbesproken datacentrum zou komen nog niet verkopen. Meta, het moederbedrijf van Facebook, voldoet nog niet aan de gestelde voorwaarden. ,,Dan is ook de boodschap aan Zeewolde: dan wordt de grond nog niet verkocht”, zegt minister Hugo de Jonge.

4 reacties

 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Wees niet bang die komt er wel het wordt hier in Nederland een groot slagveld van zonnepanelen windmolens en data centrums alles elektronisch! ik denk dat het net werk overbelast wordt,de stoppen slaan nu al door bij het kabinet!!
 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  Zet er maar een kerncentrale neer. Zo'n centrale levert meer dan voldoende elektrische energie en warmte voor heel veel huishoudens. Het datacentre vraagt en slurpt heel veel energie van heel veel huishoudens waarbij komt dat je verder er niets voor terug krijgt.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Ben pas blij als het datacentrum definitief van de baan is. We kunnen onze stroom en drinkwater beter gebruiken.Extra werkgelegenheid hebben we ook niet nodig.
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Ik zou dat liever aan de gemeente Zeewolde willen overlaten om over te beslissen! Het is een beetje van de gekke dat de overheid zich gaat bemoeien welke bedrijven zich binnen bepaalde gemeentegrenzen mogen vestigen. Maar Hugo de Jonge staat wel meer bekend als iemand die ze niet helemaal op een rijtje heeft staan.

Flevoland